Pakistans trusler

Religionsministeren i Pakistans regjering truer Salman Rushdie med selvmordsbombere etter at den anerkjente forfatteren ble adlet i helgen.
– Hvis noen sprenger en bombe mot hans kropp, vil det være berettiget med mindre den britiske regjering ber om unnskyldning og trekker tilbake adelstittelen, uttalte religionsminister Mohammed Ijaz ul-Haq, ifølge The Guardian.

Irans revolusjonsleder ayatollah Ruhollah Khomeini utstedte i 1989 en drapsordre på Rushdie via en såkalt fatwa. I ti år måtte den indiskfødte forfatteren leve i skjul på grunn av truslene som fulgte utgivelsen av romanen Sataniske vers.

Pakistans regjering har selvsagt all rett til å mislike at Storbritannias folkevalgte adler forfatteren Rushdie. De kan gi uttrykk for sin misnøye med så sterke ord de bare ønsker. Men når et medlem av regjeringen truer en forfatter i et annet land med drap, krysses alle grenser.

Religionsministeren oppmuntrer til bombedrap på Rushdie for å tvinge et demokratisk land til å bøye seg. Dette er det politiske islams mest motbydelige trekk.

Storbritannia vil selvsagt ikke gi etter. Vi det norske utenriksdepartementet protestere, eller velger vi å mene at dette er andres problem, slik Jonas Gahr Støre og regjeringen langt på vei gjorde da Danmark var truet av vold og boikott på grunn av noen tegninger?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s