Klimaskepsis

Mitt spede forsøk på å skape debatt om norsk klimajournalistikk via en leder i Journalisten, medførte invitasjon til NRKs Dagsnytt 18 (legger lenke når nrk er på banen). Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand var motdebattant.
Strand mente debatten om klimatrusselens omfang er over og at verden udiskutabelt styrer mot en katastrofe. Han får støtte av Hans Rustad i document.no, der denne dystopien jo konkurrerer med noen andre.
Blant Strands poenger var at det er like dumt å lytte til klimaskeptikere, som til dem som mener Newton og Einstein tok feil. En vennlig lytter sendte meg straks en mail om at Einstein faktisk påviste Newtons feil.
Denne tanken om «end of science» passer kanskje sammen med nihilismen hos noen av miljøforkjemperne. For dem er mennesket problemet. De mest ekstreme mener antallet vårt må reduseres til 500 millioner for at kloden og «naturen» skal kunne overleve.
Er det sant at klimaskeptikerne er «lik», «bøller» og «fornektere», det siste ordet åpenbart populært fordi det vekker assosiasjoner til holocaustfornekterne, altså en mer subtil hitling av debatten enn den Pachauri foretok mot Lomborg.
IPCC er forøvrig ikke en forskerkomite, men et politisk organ. Ikke noe galt med det, men misforståelsen er utbredt. Det kan forklare noen av svakhetene ved IPCCs rapporter. Om det gjør panelet mer forsiktig eller mer tilbøyelig til overdrivelser, er vanskelig å vite.
Her er noen ressurser til diskusjon:
Svak statistikk?
Skeptisk IPCC-medlem
NRK drøfter den ensidige katastrofejournalistikken her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s