Hvem lyver?

Interessant strid mellom Aftenpostens redaksjonelle sjefer Ola Bernhus og Harald Stanghelle, og Edda Medias Stig Finslo, omtalt i Journalisten i dag.
Finslo sendte onsdag møtereferat til Edds styrmedlemmer og administrasjonen. En kopi gikk ved feil til reporter i Aftenposten. Finslo hevder at Ulf Petter Hellstrøm ikke hadde åpnet eller lest eposten da han ble gjort oppmerksom på tabben og bedt om å slette mailen. Aftenposten hevder at reporteren da hadde lest den, men ikke reagert spesielt.
Fredag ble referatet til stor sak i Aftenposten om Eddas planer for oppkjøp av Opplysningen 1881, start.no og Dagsavisen.
Finslo anklager i Aftenposten i dag avisen for å bryte straffelovens paragraf 95 og allmenne moralregler. (Se mer på Journalisten.no). Jeg har foreslått for Bernhus at de nettpubliserer debattinnlegget, men det har tilsynelatende ikke skjedd ennå.
Hvis Finslos framstilling er riktig, har Aftenposten bevisst åpnet andres brev. Det blir som om du får naboens brev i postkassa, ser hvem det er adressert til, men åpner det likevel og publiserer innholdet.
Aftenposten benekter at det skjedde slik. Såvidt jeg kan se, har begge parter like stort motiv for å lyve, men bare en av dem gjør det.
To lesere har forresten påpekt at Aftenposten ville stått seg på å fortelle leserne hvordan de kom over referatet fra Edda Medias styremøte. Lot de det være for å framstå som ekstra flinke?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Aftenposten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s