Turbanbombe

Journalisten publiserte forleden danske Kurt Westergaards tegning av muslimen med bombe i turbanen, altså den mest omstridte av Muhammed-karikaturene.
Det er første gang Journalistenes fagblad gjengir en av de 12 tegningene fra Jyllands-Posten.
Dagbladet.no var en av de første norske nettavisene som omtalte det gryende internasjonale spetakkelet om karikaturtegningene i januar 2006. db.no (der jeg var redaksjonssjef), gjenga flere av tegningene. De er siden fjernet fra artikkelen, mens faksimilen av helsiden i Jyllands-Posten er beholdt.
Beslutningen ble tatt av avisas sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen, og var selvsagt i hans rett, selv om mange i nettavisa var uenige. Det er likevel problematisk at pressehistorien «retusjeres» på denne måten. Siden originalen ikke finnes i Google cache, er altså det historiske sporet av hvordan db.no presenterte saken i tekst og bilder dagen før Magazinets omstridte gjengivelse av karikaturene, utilgjengelig for ettertiden.
Det samme skjedde faktisk denne uka, da db.no omtalte mulige drapsplaner mot tegneren. Denne artikkelen gjenga Westergaards tegning, som senere ble fjernet uten informasjon til leserne. Dbs redaktør forklarer inngrepet her.
Redaktøren i danske Politiken forteller her hvorfor han igjen har publisert karikaturen, selv om avisen er helt uenig med Jyllands-Posten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s