Sjel i flukt

Avdøde Ingmar Bergman har etter sin død vist seg minst to ganger for de levende. Det er skjedd i en fugls skikkelse. Eller flere fugler.
Først viste den verdenskjente regissøren seg for Liv Ullman. Han dukket opp i Sveits, der den norske skuespilleren var dratt rett etter at Begman døde den siste junidagen i fjor.
Den andre apparisjonen skjedde til ære for den svenske skuespilleren, og norgesvennen, som det visst skal hete, Peter Stormare. Da var Bergman-fuglen tilsynelatende litt mer sky, og nøyde seg med å sette seg på gjerdet.
Begge smått overnatrulige hendelser foregikk kort etter kunstnerens dødsfall. Av ukjente grunner valgte de kjente skuespillerne først å fortelle om hendelsene et halvår senere. Hvis de hadde vært litt raskere ute, kunne kanskje flere blitt opppmerksom på at Bergman flakser omkring. Da kunne vi fått langt flere observasjoner av den fjerkledde regissørsjelen.
Det framgår ikke av intervjuene med Ullman og Stormare om det dreier seg om samme fugl, eller om Bergmanns sjel flakser omkring. Men det siste er mest sannsynlig, siden fuglene trolig var ganske små og alminnelige. Intet annet blir iallfall fortalt til de uvalig lite nysgjerrige journalistene som har dekket saken. Ulmans gjest fløy jo inn gjennom det åpne vinduet, slik helst småfugler gjør. Og siden få av dem trekker mellom Sveits og Sverige sommertids, kan vi anta at Bergmans sjel velger fugl etter omstendighetene, kanskje etter hvilke fugler som befinner seg i nærheten av dem han ønsker å vise seg for?
Da kan vi bare vente til Woody Allen ser Bergman som due på Manhattan.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s