Mer fattigdom

«Vi er et av landene i verden med minst fattigdom uansett hvordan man måler det.» (Tone Fløten, forskningssjef ved Fafo til DN i dag. Ikke på nett. Hvorfor skulle den vel være det? Da kunne jo titusener som ikke synes Dagens Næringsliv er et tilstrekkelig attraktivt produkt i papirform til å betale flere tusen kroner året for å få den levert elle kjøpe den i kiosken, lese den. Noen av dem bor i Ørebro, to i Kolding, en er en norskkyndig ung sosiolog i Shanghai. De fleste er nordmenn bosatt i hjemlandet, og den aller største skade som kunne oppstå, er selvsagt at noen av disse skulle finne det interessante intervjuet på nett i dag eller om fire uker, og ta til seg noen av opplysningene som presenteres der, slik at vedkommende i beste fall fikk større innsikt i samfunnsspørsmål, i verste fall fikk bekreftet en tåpelig fordom.)
Nåja. Problemet med Flåtens resonnementer, er at hun tilsynelatende er nokså tilfreds med at Norge er et av de beste landene i verden. Ett av de beste? Når ble det godt nok?
Vi er best på fred, best på helse (trodde vi, inntil nylig), best i db.nos sykle til jobben-kampanje. Og så skal vi ikke være best på fattigdomsbekjempelse?
Jeg aner konturene av en valgkampsak der Jens og Kristin kan heise faner og doble løftet fra Soria Moria på en måte som kan gjøre oss alle stolte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Mediekritikk er konkret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s