Blir det verre?

En kjær venn mener at jeg henger meg for mye opp i språklige småfeil og heller burde sette meg bedre inn i (medie)politiske trender. Sikkert sant. Jeg er arvelig belastet, som det kalles når miljøet i oppveksten preger din oppførsel. Begge foreldrene mine var veldig opptatt av språkbruk, faren min kunne ikke se TV uten notsiblokk, og tok med seg noen av feilene tilbake til jobben i NRK. Jeg tror han leverte rødpennopptegnelsene med større raushet og humor enn jeg klarer.
Nåvel, eller som en lærer likte å si, hvorom nu allting er, jeg klarer ikke la denne nyhetssaken fra NA24 ligge. Sitatretten forbyr normalt å gjengi hele artikler, men her er utfordringen å finne ett avsnitt uten språkfeil:

– Nordpolsområdet skal inneholde hele 90 milliarder fat uoppdaget olje og gass tilsvarende samme mengde som til nå er kjent lagret i Russland, skriver Financial Times. Uttalelsen er tatt fra USGS, amerikanske myndigheters forskere for verdsettelse av regions ressurser. (4, 5 eller 6?)

NA24 – din næringslivsavis

Amerikanske forskere spår kappløp mellom områdets nasjoner og nevner her i blant Norge, sammen med Russland, USA, Danmark, og Canada. (bare 1?)

Rapporten anser området som jordens største gjenværende, uoppdagede området med olje på jorden. (2?)

Forskningsselskapet Wood Mackenzie anslo området i 2006 for å inneholde 233 milliarder fat allerede oppdaget olje og gass, og 166 milliarder fat uoppdaget råvare, hovedsakelig gass. (1?)

Alan Murray, leder for forskningsrapporten, la til grunne at USGS i flere tilfeller er rausere i sine anslag over potensielle råvarefunn, enn andre forskningsinstitutt.
(2?)
– Her snakkes om enorme mengder, men det vil likevel ikke ha noe å si for pris eller forsyning med det første, sier Murray om det fremtidige marked. (1?)

Rapporten fra USGS inkluderte bare uoppdaget vare som kan utvinnes ved hjelp av dagens teknologi. (0 eller 1?)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Mediekritikk er konkret, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s