Obamas bestemor revisited

Dagbladet.no binger i dag et intervju med Obamas bestemor. De to er ikke i slekt.

Intervjuet er skrevet av den svenske frilanseren Torbjörn Selander. Han forteller at han møtte Sarah Hussein Onyango Obama i Kenya også i juni, men den artikkelen er merkelig nok ikke lenket opp. Den fins likevel på nett, fordi Dagbladet fortjenstfullt har åpnet arkivet for saker som bare har stått i papir, slik at ingen deler av journalistikken unndras lenking og nettdiskusjon.

Det framgår av en faktaboks i dagens artikkel at bestemoren er den tredje konen til presidentkandidatens bestefar, men ikke fødte Obamas far:

«- Ikke direkte i familie med den amerikanske presidentkandidaten, men omtales som Obamas bestemor.»

I juni beskrev Selander 85-åringen som «farmor» og Barack Obama som hennes «sønnesønn». Jeg lurer på hva som er skjedd i mellomtiden, gjorde frilanseren dårlig research første gang, eller har bestemor slått ham en plate? (Er det forresten ikke sånn at de er i familie, men ikke i slekt?)

Merkelig håndtering som etterlater et inntrykk av at man overselger slektskapet denne gang etter å ha gått i baret i sommer. Jeg tror det hadde vært lurere å fortelle leserne hvordan det henger sammen, enn å overlate spekulasjonene til mistroiske jævler som meg.

Update 5.11.:

Der ble sannelig Sarah Obama farmor igjen på db.no! Det er ikke så lett for en stakkars blogger å bli hørt 😦

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Mediekritikk er konkret

2 responses to “Obamas bestemor revisited

  1. Feet sie!

    Men skriv litt mer om Piro. xD

    Han er kul. Og ta ett bile. Bare nyheter er Døøvt -_-
    xD Men Kul Sie altså… xD

    Hadee. Skal på Tøyenbadet. (Tøyen Badet ruuuler… xD)

  2. Det med bestemoren ble enda mer forvirrende da den virkelige bestemoren ble syk, han besøkte henne og i går døde hun. Det tok meg litt tid å finne ut hvilken bestemor som fortsatt var i live. Forresten hørte jeg en interessant reportasje på NRK fra Obamas afrikanske landsby. Der går alle rundt og innbiller seg at det blir helt topp for dem nå som Obama blir president. Naboene hans tror de skal få jobb i sikkerhetsgjengen hans, andre venter på grønt kort til USA. Halvbroren hans var intervjuet i reportasjen, og var helt oppgitt over de usannsynlige forventingene folket i landsbyen hadde. Men en ting er allerede blitt virkelighet, så vidt jeg husker. De har igangsatt byggingen av en stor flyplass utenfor landsbyen. Til når president Obama kommer på besøk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s