Valgnatt

03:00 Monticellos valgekspert Jon Gilhuus skriver at hvis Obama tar Colorado, der valglokalene akkurat stengte, så har han vunnet valget.

02:11: CNNs valgdekning imponerer. Tatt lange steg siden forrige valg, bedre teknologi som de også behersker mye bedre. Særlig imponert over hvordan John King plukker enkelte valgdistrikter med fingeren og deretter demonstrerer endringene fra forrige valg, både i partipreferanse og demografi.

Nettløsningen deres er ikke like imponerende. Den rommer kanskje det samme materialet, men svakere grensesnitt gjør det vanskeligere å få øye på. Det spiller vel også en rolle at John King har mer peiling enn meg 🙂

I Florida tyder disse enkeltresultatene på at Obama vil gjøre det veldig godt. McCain får 10 prosent(poeng) færre stemmer enn Bush gjorde i 2004, og kan da ikke annet enn å tape presidentvalget?

CNN har tatt lærdom av hvor risikabelt det er å basere prognoser på valgdagsmålingene, og legger seg på en langt mer forsiktig kurs enn for fire år siden.

I den norske nettdebatten ser vi at noen bekymrer seg over at USAs svarte «stemmer i blokk». CNNs tall fra South Carloina, tror jeg det var, demonstrerte nettopp at bare 4 prosent av afrikanskamerikanerne der stemte McCain.

Valgdagsmålingen fra Virginia tyder på at 8 prosent av de svarte stemte McCain.

Det er mulig å forstå denne bekymringen, men jeg har vanskelig for å dele den. Obamas kandidatur har skapt en voldsom begeistring og forventning. Så selv om man skulle ønske at det var større variasjon i politisk oppfatning, er det ganske kravstort å forlange det akkurat i dette valget.

01:01: Tar Obama Virginia som første demokratiske presidentkandidat siden 1964? Venter på CNNs prognose.

Huffingtonposts guide to valgdagsmålinene.

Ti grunner til at du ikke skal stole på valgdagsmålinger .

Høyrefløyen frykter at demokratenes flertall i Representantenes hus og Senatet ikke bare øker kraftig, men også dreier mye lenger til venstre. Det vil påvirke president Obamas politikk, mener i Fred Barnes i The Weekly Standard.

Her er forresten Kongressens sammensetning fra 1855 til i dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s