Lesbisk sludder

Jeg vet det er sent, men dette har ergret meg i hele dag og må bare ut: Hva tenker desken i Dagbladet på?

Dagens forside består av et digert bilde av Siv Jensen og tittelen:

«Krever

unnskyldning etter

lesbisk

sladder»

(Du finner nettversjonen her. Snapshot av forsida forsvinner neste døgn, fins det en backlog?)

Forsiden på en tabloidavis skal lokke til impulskjøp, siden leserne etter gjeldende teori må vinnes hver dag. Du skal til å passere stativet, men griper avisa med Sivs klage på lesbisk sladder ( i stedet for VGs også pirrende men saklig tynne viderespinn på etter det jeg kan se udokumenterte påstander om at finanskrisen, som hittil knapt har drevet en eneste normann på fattigkassa, skaper en selvmordsbølge i Bærum) .

Vel hjemme, eller på bussen, viser det seg at Siv ikke krever noe som helst. Du skulle forstått at det ikke var noen egentlig forbindelse mellom det digre bildet av Frps formann(!) og toppordet Krever, sånn passe i sinna øyenhøyde.

Du burde oppdaget et passfoto nederst til venstre på siden, på Sivs høyre jakkeslag, av en bekymret mannsperson i sort-hvitt.  Der står det jo: Carl-Erik Grimstad: Den kjente statsviteren mener NRK må beklage at Siv Jensen….

OK; hadde det vært oppslaget, ville du jo ikke kjøpt avisa. Såå kjent er ikke Grimstad, som forresten klager på alt mulig for tiden. Såå interessert er du ikke at noen klager på vegne av noen som ikke bryr seg, og at klageen drøftes i kringkastingssupperådet.

Hvor dum føler du deg nå? Ganske dum. Fordi du lot deg lure av en avis som lager jukseforsider. Sånne kan være ekstremt morsomme, som The Onion.

Men når hensikten er å lure intetanende forbipasserende til å legge igjen 11 kroner, er det ikke like gøy. Og den som blir sur, er kanskje ergerlig på seg selv. Men hun vet at det startet med at hun kjøpte Dagbladet. I morgen lar hun det være, i overmorgen også.

Reklamer

13 kommentarer

Filed under Mediekritikk er konkret

13 responses to “Lesbisk sludder

 1. Et lite sidespor til selve hovedvinklingen her, som jeg er helt enig i: Du nevner selvmordsbølgen i Bærum.
  Siden dette startet hos oss, så er dette kilden til saken: http://www.tvbudstikka.no/index.php?v=1157
  Vår vurdering var – og er – at politimesteren fremsto som troverdig da han kom med sine uttalelser.

 2. Enig, Helge. Med opplagsutviklingen de har nå trenger de ikke akkurat å irritere de leserne de ennå har igjen på denne måten.

  Tord

 3. Dagbladet fortsetter stadig å fornærme de leserne som kanskje er avisas siste håp.

  Som nisjedagsavis for voksne folk.

 4. Magne Hansen

  Har sluttet å kjøpe Dagbladet nettopp på grunn av forsiden.

  Må si at forrige lørdags forside med Ane Dahl Torp og HIV i tilnærma krigsfonter, og svigerfar med mindre bokstaver var av samme ulla.

 5. hogrim

  Dag:
  Takk for selvmordslenken fra Stikka. For meg gir den liten dokumentasjon. Politimesteren mener finanskrisen øker antallet selvmord. Han forteller at det er flere enn ett tilfelle. Vi har ingen annen info om antall, vet ikke om det er innenfor statistiske avvik og tilfeldige klynger, vet ikke om det er sammenfall eller sammenheng. I tillegg bys vi på omtrenteligheter som at krisen likner 30-tallet og annet som gjør meg mistenksom (igjen). Det likner moralsk panikk. Ikke galt å gjengi mesteren, selvsagt, men dumt om ingen snart undersøker saken, i stedet for å spinne videre på så tynne opplysninger.

 6. Med slike forsider blir jeg alvorlig bekymret på vegne av oss som jobber i nettaviser. Det påstås jo at vi er mindre seriøse enn papiravisene fordi vi bare bedriver sladderjournalistikk med spekulative titler og ingresser…

 7. Mina

  Hei, bare for å utdype om selvmord. Politiet i Bærum ble sitert også i Db, VG og Aftenposten. De sier altså (i ulike versjoner) at mer enn en og færre enn fem familiefedre har begått selvmord i Asker og Bærum de siste ukene, og av brev som er etterlatt knyttes dette helt konkret til finanskrisen.

  Mener du vi i mediene skal mene at politiet lyver om dette?

  Fritt fra hukommelsen: sjelesørgere forteller at fedre har vurdert selvmord fordi et dødsfall vil gi familien gjeldslette. For de (få, vel og merke) som mister mye penger på børsen nå er det vel ikke usannsynlig at det leder til fortvilelse?

 8. for et par dager siden hadde VG en forside med et STORT «uheldig» bilde av gjerdrem, med ene fingeren på vei opp i nesa og øya i alle rettninger. Syns ikke den forsiden var noe særlig heller.

 9. Dette er tydeligvis retningen ting tar for tida. På nettet vrimler det av overskrifter som ikke rettferdiggjør innholdet, og det er vanskelig å skille disse fra de seriøse artiklene.
  Derimot har vi tjenester på nettet som hjelper oss å finne de saklige artiklene via tjenester som Digg, Kudos og lignende.
  Jeg kan ikke huske sist jeg kjøpte papirutgaven, men jeg husker at forsiden lovte meg noe, men innfridde ikke.

 10. – Lei av gretne og sytete artister
  med sitatstrek i Journalisten.
  http://www.journalisten.no/story/56033

  Knallhardt tilbakeslag mot Anita Skorgan.
  – Stort sett er det veldig hyggelig å møte artister. Jeg har aldri hatt noe usnakket med Anita Skorgan. Det er mulig jeg er på hennes versting-liste, men hun har sitt publikum, og det respekterer jeg. Alt i alt synes jeg kritikken hennes er all right, jeg liker litt temperatur, at artister klager. Fint med debatt, sånn skal det være, sier Grønneberg.

  Ser ut som om du må feie foran døren din 🙂

 11. I dag gjør Dagbladet det igjen. Det er Märtha som bl.a. er oppgitt over ryktene om erotiske eventyr og ekteskapsproblemene med Ari.

  Det kan jo gi visse assosiasjoner.

  Så viser det seg at hun er oppgitt over ryktene om at hun skal ha lest erotiske eventyr på julebord…ja, ja.

 12. VG og DB har jo rett lenge trikset avisleserne med villedende og fatasifulle etiketter. Kjøper jeg disse kulørtpresseutgavene er det bare for å konstatere at dagen er svært god uten…

 13. hogrim

  Egen dør

  Tor Erik mener Journalistens vinkling var av samme slaget. Det er sant at også vi kan trekke titler og ingresser for langt. Det er en konstant fristelse i pressen, siden man ønsker at flest mulig skal lese artiklene. Men her syns jeg ikke vi gikk over streken.

  Grønneberg sier jo akkurat det vi siterer ham på, og utdyper det (Mange er veldig selvhøytidelige og har et oppblåst ego. Jeg nøler ikke med å si at jeg, og kanskje mange med meg, kan være skikkelig lei av selvopptatte artister også..) i flere omganger. At han også snakker pent om artister, og blir gjengitt på det, gjør vel verken artikkel eller forsidevinkel dårligere?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s