Grav seg ned i tide

Mange medieledere har en inngrodd uvane: De kryper i hi når de utsettes for konkret kritikk. Slik håper de at det skal bli stille om saken.

Dette er nok en lite holdbar metode. Den nye åpenheten gjør at medier som tåler kritikk og dialog, vil stå seg langt bedre enn de som lukker seg inne slik man kunne da massemedier var monopolet deres.

I dag kritiserte jeg via en leder i Journalisten, Dagbladet for å true sine ansatte til taushet. Tore Stangebye var varslet og har lest lederen. Verken han eller andre i Dagbladet svarer.

Det gjør de heller ikke når DagenMagazinet hevder at onsdagens Dagblad-forside var utilslørt tyveri av andres arbeid. Nyhetsredaktør Peter Raaum er riktig adresse, hittil har han heller ikke kommentert utfordringen på Twitter.

I juni fortalte jeg hvorfor jeg ikke kunne tro på VGs store magasinsak om organtyveri i Kosovo/Albania. Hvis ingen der leste den, betyr det at man ikke bryr seg om bloggdebatten. Hvis man så den, betyr det at man ikke vil besvare konkret kritikk.

Jan Arild Snoen har en rekke ganger kritisert Dagsavisen, NTB, Aftenposten m.fl. for konkrete feil, misforståelser og forvrengninger. Svarer de? Gjett igjen.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Mediekritikk er konkret, Uncategorized

One response to “Grav seg ned i tide

  1. Tilbaketråkk: Buttonholingen av John Olav Egeland « Undercurrent

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s