Småbarnsfar

Begrepet har fått ny betydning. Alfie er 13 år og lav for alderen. Han er «ennå ikke kommet i puberteten«. Likevel er han blitt far til et barn, moren er 15.

Jeg forstår ikke at NTB, VG og tusentall andre medier som omtaler denne historien, synes det er uinteressant å spørre hvordan det henger sammen. Jeg lærte på skolen at puberteten er forutsetningen for å kunne avle barn. Et søk på Wikipedia understøtter denne barne(!)lærdommen.

15 år gamle Chantelle kan vel ha hatt sex med en annen enn Alfie? Eller er det sånn at britiske sykehus i slike tilfeller tar DNA-prøve, slik at farskapet er fastslått?

Mysteriets kilde; The Sun, burde påkalle en viss skepsis.
Jeg pleier ikke si «hva sa jeg?», men nå har det meldt seg to fedre til. Vi aner konturene av betalingsjournalistikkens svakhet.

4 kommentarer

Filed under Mediekritikk er konkret

4 responses to “Småbarnsfar

 1. Camilla

  Godt spørsmål.. Det er i alle fall en veldig spesiell sak..

 2. Arne

  Enig der gitt. Tror nok at det her er et «sidesprang» fra morens side. Nå er det imidlertid ikke alltid slik at man har hatt et ordentlig stemmeskifte selv om man er i puberteten. Har en kamerat som fortsatt er ganske så lys i stemmen, men som har barn – er i slutten av 40¨årene barre så det er sagt.

 3. kyrre fjeldvik

  Det er jo bare en tragedie, hele historien. Slikt skjer over hele verden, også i Norge, men heldigvis er det ennå slik at norske medier ikke går på slike familier for å kjøpe en «story» som kan selge flere aviser for dem. Tro meg; det kommer nok!
  Hvem som er far er jo egentlig likegyldig. Når det melder seg flere kandidater, blir jo denne tragedien ytterligere «godt stoff».
  Dette er journalistikk jeg brekker meg av! Kynisk bruk av barn fra fattigdom i England, som får unger, og liksom blir «rike og lykkelige».
  Grøss!!!!!!!!!!!

 4. j b

  Hvis han er 13 og enda ikke «har kommet i puberteten» bør han bli undersøkt av lege!

  Puberteten starter lenge før skjeggveksten kommer! Det skjer svært mye i kroppen som ikke er klart synlig utenpå, spesielt ikke i vår kultur som krever at vi dekker til praktisk talt hele kroppen med et par lag stoff. For de fleste jenter starter det hele i 8-9-års-alderen, guttene ett år eller så senere.

  Det vi vanligvis kaller «å komme i puberteten» er, fysiologisk sett, mer en avslutning av den enn en start. Når du kan se på en kropp, selv med dobbelt lag klær, at det ikke lenger er snakk om et barn, da er vedkommende ferdig utviklet til å bli forelder, fysiologisk sett. At vår kultur ønsker å holde det tilbake i ytterligere 6-8 år (eller mer) er et kulturelt, ikke biologisk, fenomen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s