Mediegårsdager i Bergen

Vellykket konferanse ikke helt på nett.

Nordiske Mediedager går mot slutten i Bergen. Deltakerveteraner kaller programmet det beste på mange år, kanskje noen gang. Selv er jeg bare annenreisgutt, og har funnet mye god proviant for tanken.

Fra Kjell Aamots høflige bekreftelse av at han mener norske medieledere og organisasjoner forrtsatt strever med å trekke hodet opp av sanden og få øye på revolusjonen vi er midt inne i, til Andrew «Antikrist» Keens glitrende og showpregede angrep på web 2.0.

Seminarene i den store Peer Gynt-salen sendes fortløpende på nett-tv hos arrangørene og på Journalisten.no. De ofte enda interessantere sideshowene i mindre lokaler filmes av Smartcom for Mediedagene. Her skal videoene publiseres etter konferansen, men ingen kunne i dag svare nøyaktig på når de kommer.

En dedikert Twitter-feed var på plass like før konferansen. Den er blitt brukt flittig og hadde i går passert 500 bidrag. Mediestudenten Ida Aalen har stuntreferert flere av seminarene og beskriver i Aftenposten i dag hvilken verdi hun finner i Twitter.

Jeg skjønner ikke helt hvordan hun får det til. for nettløsningen i Grieghallen er til å få hektiske hudlidelser av. Det er tilsynelatende to trådløse nett her, kalt GriegOpen-2 og GriegOpen-5. De spres av rutere i nest øverste og nederste etasje, men er kronisk ustabile. Ofte helt utilgjengelige, men enda oftere slik at du kan koble deg opp, men ikke bruke dem. Konferansens flinke teknikere gjør sitt beste ut av lite, men arrangørene fortviler.

Mediedagene har på forhånd bedt Grieghallen finne en løsning, men møtes hvert år med prat om at betongen er tykk og andre leietakere godt fornøyd med nettet. Det funker jo når det ikke brukes.

Resultatet er at Mediedagene ligger halvannet år bak Redaktørforeningen, som med ganske beskjedne ressurser har maktet å bruke nettet langt mer offensivt på sine konferanser. Gevinsten er åpenbar: Liveblogging, tvitring og streaming skaper et angasjement langt utenfor deltakerlista. Innledere kan få glupe spørsmål fra Firda og Kirkenes underveis. Slik skapes liv og debatt som gir konferansen større gjennomslag.

Hvis arrangørene deler noen av disse ambisjonene, må de ta et krafttak for å virkeliggjøre dem neste år. Enten i Grieghallen, eller på et annet samlingssted som har tatt steget inn i hundreåret. Inntil da får vi greie oss som best vi kan og tvitre på mobiltelefon eller kople et usb-modem til laptopen. Veldig 2001.

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Mediegårsdager i Bergen

  1. Takk!

    Jeg akter å legge ut to-tre sammendrag til, hvertfall om Mikke-mus-faget Medievitenskap og om New York Times multimediejournalistikk. Og å rette opp alle skrivefeilene..

    Snakket også med en del i programkomiteen, og det virker som de selv er veldig bevisst på at de kan bli enda bedre på å integrere nettet. Blir gøy å se hvordan det blir neste år. (Og om vi alle fortsatt tvitrer om et år..)

    @idaAa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s