Alt var verre før. Er det galt også?

En gjenganger fra lobbyister og medier som Dagsavisen og Dagbladet, heri etterhvert opptatt Aftenposten og NTB, er regnskap over hvor lite vi nå må arbeide for å kjøpe en vare eller tjeneste.

Miljøorganisasjoner bruker disse regnestykkene til å vise at forbruket løper løpsk. Landbruket til å forklare at maten blir billigere for hvert år, og avisene til å fortelle at uansett hva bensinen eller bilen koster, er den egentlig veldig billig og forbrukerne (leserne deres) er i grunnen noen grådige sytekopper som ikke forstår tallenes tale.

Dagens bidrag i denne serien kommer fra NTB, via db.no.

Nå er ikke jeg noen samfunnsøkonom, for å si det svært mildt. Men er det ikke sånn at absolutt alt er billigere målt i medgått tid enn det en gang var, inklusive bøker, diamanter og øl?

Det er jo selve forutsetningen for velstandsøkningen, som jo materialiserer seg i forbruk, bolig og helse. Hvis du beklager at maten eller bensinen er tidsbilligere, burde du vel også beklage at bøkene og medisinen er det? Hvis ikke politikerne skal få innføre høye ekstraskatter på alt som er syndig og prisregulere alt forbruk.

Jeg tror tanken har vært tenkt og forsøkt, uten suksess.

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s