Rødpenn igjen

Dette er jo mer som en hobby å regne, enn på noen måte viktig mediekritikk. Men det er min blogg, så jeg gjør som jeg lyster.
Her er en nyhetsartikkel fra ABC Nyheter 15.1.

OSLO (ABC Nyheter): Aftenpostens sjefsredaktør Hilde Haugsgjerd er ikke overrasket over dagens voldsomme demonstrasjoner i Lahore i Pakistan.

Haugsgjerd, og avisens øvrige ledelse, var inneforstått med at scener som i dag har utspilt seg i Lahore, kunne oppstå.

– Etter at det internasjonalt ble kjent at vi hadde trykket disse tegningene så at var vi klar over at noe slikt som dette kunne komme til å skje. Det kommer ikke direkte overraskende på oss, sier Haugsgjerd til ABC Nyheter sent fredag kveld.

– De er i sin fulle rett

Aftenposten publiserte sist onsdag noen av de kontroversielle Muhammed-karikaturene som den danske tegneren Kurt Westergaard i 2005 publiserte i Jyllandsposten.

Nå håper Haugsjord at det ikke utarter seg i den pakistanske byen med over ti millioner innbyggere.

– Jeg forstår reaksjonene for de er i sin fulle rett til å vise avsky mot tegningene – på samme måte som vi forsvarer ytringsfriheten, fortsetter hun overfor ABC Nyheter.

Det var også store protester mot publiseringen av tegningene sist helg. Også da aksjonerte demonstranter i byen Lahore. Cirka 20 personer demonstrerte sist søndag utenfor en presseklubb i byen hvor de blant annet krevde en unnskyldning og en boikott av Norge.

Haugsgjerd har ikke fått noen rapporter vedrørende situasjonen annet enn at det er demonstrasjoner.

– Jeg vet ikke hvor mange som deltar i disse protestene, men det er stor forskjell på om det 20 stykker eller 20.000 som deltar, sier Haugsgjerd.

Blusset opp igjen

Aftenposten trykket seks mindre versjoner av Westergaards totalt tolv illustrasjoner av profeten Muhammed i forrige uke.

– Vi har hele tiden forsvart medienes rett til å trykke disse tegningene, og vi trykket en faksimile av dem da striden startet i 2005. Men da konflikten om dem raste internasjonalt i 2006, valgte vi ikke å gjøre det ut fra en vurdering av situasjonen da, sa Haugsgjerd til egen avis i forbindelse med trykkingen.

Debatten rundt karikaturene blusset for fullt etter opp igjen etter at den danske tegneren Kurt Westergaard for kort tid siden ble utsatt for et drapsforsøk.

En 28 år gammel somalier, som knyttes til flere terrornettverk, deriblant Al Qaida, er siktet for drapsforsøk.

Kurt Westergaard har vært drapstruet en rekke ganger siden han tegnet Muslimenes profet Muhammed.

Det begynner ikke bra med skrivefeil i andre ord. Så følger «inneforstått» i neste avsnitt, og en påstand om «voldsomme demonstrasjoner». Fulgt litt senere av barnslige «utarte seg».

ABC mener åpenbart at Kurt Westergaard begikk alle de 12 karikaturene. Det er tull, det var 12 tegnere.

Ellers falt jeg for denne:

Det var også store protester mot publiseringen av tegningene sist helg. Også da aksjonerte demonstranter i byen Lahore. Cirka 20 personer demonstrerte

Etter å ha fortalt oss at det bor 10 millioner mennesker i Lahore.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s