Om meg


Jeg er redaktør i Journalisten, et fagblad. Jobberfaring som journalist i NTB (1983-97), Fiskaren, Dagbladet.no og som frilanser. Har gitt ut én bok.

Jeg begynte vel å blogge i 2004, tror jeg. Jobbet i Dagbladet.no, der vi stadig ville utforske nye nettrender. Omtrent samtidig kjøpte jeg Sonys e-papir Librié for å sjekke bokens arvtaker.

Blogginsatsen har både vært sporadisk og sprikende. Alt fra irritasjoner og noen få personlige opplevelser, til mediekritikk og storpolitikk. Noen av bloggpostene er senere blitt kommentarartikler i mediene der jeg har skrevet. Jeg syns det er vrient å finne en naturlig balanse mellom vanlige medier og blogg.

Bannerbildet har jeg tatt.

mine tweets: @hogrim

7 responses to “Om meg

 1. Hei Helge!

  Tror vi blogget sammen i Dagbladet; synd at bloggen gikk inn. Kanskje kjenner du årsaken? Var jo mange dyktige meningsbærere der.

  Enig med balansen. Dybdeblogger blir mye som med avisartikler; mange leser heading og ingress. I korte tekster tar kommentarer fort av fra sentrale problemstillinger og havner i det rene visvas.

 2. Hello , Im Maria a woman from Ibiza who love Norway. Like your blog.
  Have a nice day
  Hug
  Maria

 3. Det er noe som forundrer meg. Det er at mennesker som har bloggen sin på Twitter, og har noen tusen følger, ikke har flere besøkende på bloggen sin. Man kan derfor spørre seg i hvilken grad «følgere» virkelig er følgere?

  Det er også slik i min blogg selv om jeg har færre følgere på Twitter.

  Jeg venter ennå på det første mennesket som skal ta for seg artikkelarkivene. Jeg har på noen år hatt over 100 000 besøkende mennesker i bloggen min. Likevel mangler altså ennå det spesielle artikkelarkivsøkende mennesket, som leser minimum ti artikler på sitt besøk. Ser for meg at et slikt menneske, hvis det finnes, vil ha en ekstrem nysgjerrighet. En slik person vil trolig være særdeles klok.

 4. Hei Helge. Jeg håper det står fint til.

  Apropos mitt forrige innlegg her, «noen tusen følger» = noen tusen følgere. Jeg beklager skrivefeilen min.

  «Følgere» er vel et ganske romslig begrep, skjønner jeg. I sannhetens navn står det jo ikke på Twitterfølgerknappen: «arkivlesehestfølgere i tykt og tynt på gode og onde dager». Noe som altså få følgere er.

  For øvrig, neste bok jeg skal lese vil være din og Astrid sin. Jeg gleder meg. Det blir veldig spennende. Jeg har dessverre fått lest alt for få bøker den siste tiden. Forresten, tøft at Astrid skal bli kommentator i Vg.

 5. Hei, håper det står fint til.

  Jeg mener jeg så boken i fjor på bokhandleren i Oslo (Negre har rytme). Jeg lette deretter (i år) på nettet etter boken til deg og Astrid. Har sett meldinger at den ikke er i salg på nettet. Tilslutt fant jeg den i på et nettsted som heter Bok på nett, bruktbokhandler. Jeg bestilte den for én mnd. siden, alt virket greit, men den kom aldri.

  Det er nemlig en bakside ved å bestille på nettet. Når varen ikke kommer, så bør man kanskje ikke handle den i bokhandleren ansikt til ansikt, fordi kanskje dukker varen opp i posten, bare litt forsinket?

  Imidlertid, ingen bok kom. Deretter sendte jeg mail til Kagge forlag, med ønske om å kjøpe boken. De har ennå ikke svart.

  Så her sitter jeg, uten bok, det er snart jul… Hvis du tilfeldigvis har en bok å avse på pdf i mailform, er min mail, jonnyops(at)gmail(dot)com Jeg honorerer det boken koster.

  Det er rart med det, da jeg ikke har fått tak i boken, har jeg blitt enda mer nysgjerrig på boken.

  Hilsen Jonny

 6. Del 2.

  Ringte «Bok på nett». De hadde ikke fått min bestilling. Det var visstnok 90 % sikkert at de hadde boken, men de måtte undersøke nærmere. Bok på nett skal ringe meg opp igjen. Jeg håper jeg får boken derfra.

 7. Del 3.

  Boken ligger nå og venter på meg! Enda bedre, i gangavstand fra leiligheten min hos Bok på nett på Sagene i Sandefjordgata. I kveld har jeg den!

  God jul!
  Hilsen Jonny

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s