Fascisme, terror, Utøya

(21.7.21)

De som ‘spår’ at ettergivenhet overfor religiøs intoleranse eller jihadisme kan føre til shariateokrati i Europa: Når er diktatur innført via migrasjon? Der den oppsto og tok makten innenfra, var det jo ved hjelp av misnøyde medlemmer av den etniske og religiøse majoritet. Dernest var det via angrepskrig fra land der fascister (nazister) grep makten.


Den ensidige fokuseringen på islamistisk fare mangler god underbygging av risikoen for at den vil seire i Vesten. Samtidig avleder den oppmerksomhet fra en innvortes autoritær/fascistisk fare som vi vet har lykkes (Tyskland, Italia, Spania, Ungarn, Romania, Østerrike) og som også i dag har gamle og nye tilhengere i de fleste land.


Det kan argumenteres for at krisesituasjoner kan bringe nyfascister til makten igjen hvis omstendighetene er tilstrekkelige og motkreftene mangelfulle. Og at slike statskupp kan føre til nye kriger i Europa.


(De kommunistiske diktaturene oppsto som kjent innenfra i Russland og ble spredd til rundt ti land via tvang og invasjon etter 1945. Og det var ikke migranter som skapte bolsjevikdiktaturene heller, selv om noen la skylden på jødene.)

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar